Camouflage therapie | Camouflage therapie traject

Spataderen, wijnvlekken, geboorteplekken of andere littekens op zichtbare delen van het lichaam kunnen soms ongewenst de aandacht trekken en daarmee gevoelens van schaamte en onzekerheid veroorzaken. Door middel van camouflage kunnen deze cosmetische ontsieringen professioneel worden gecamoufleerd. Ook een tatoeage is mogelijk om deze (tijdelijk) te verbergen.

Behandeling met camouflageproducte​n

De specifieke plek wordt behandeld door toepassing van de juiste camouflageproducten. Dit zijn producten die specifiek zijn ontwikkeld voor camouflage, zowel wat betreft houdbaarheid, slijtvastheid als vochtbestendigheid. Door de producten op de juiste manier te mengen, wordt de kleur verkregen die het best overeenkomt met de huidkleur. Een fixatie met poeder en/of een spray zorgt ervoor dat de camouflage niet afgeeft (waterproof). De camouflage is ook huidvriendelijk.

H oe ziet het camouflage therapietraject eruit?


Stap 1:  Een intake afspraak bestaande uit: intake en behandeltraject advies.

Stap 2: 1e behandeling bestaande uit: een camouflage behandeling. Juiste camouflage producten worden na afloop besteld.

Stap 3: 2e behandeling bestaande uit: camouflage aanleren.

Stap 4: 3e behandeling bestaande uit: evaluatie zelf thuis aangebrachte camouflage en bijsturen.


Het camouflage therapie traject bestaat totaal uit 3 behandelingen. De behandeling met camouflage leidt namelijk vaak tot zeer bevredigende resultaten. Aangezien het om blijvende afwijkingen gaat en de camouflage niet definitief is, is het echter belangrijk dat je zelf vaardig wordt in het camoufleren. De 2e behandeling bestaat dan ook uit het zelf leren camoufleren in de salon. Vervolgens ga je thuis aan de slag om het camoufleren eigen te maken. De laatste behandeling kom je dan ook gecamoufleerd naar de salon en gaan we evalueren en bijsturen.

Uiteraard is het ook mogelijk om alleen voor 1x een afspraak te maken voor het camoufleren van een huidafwijking/ tatoeage. Dan is 1 behandeling voldoende.

Voor wie is het camouflage therapietraject?

Volwassenen en pubers met spataderen, wijnvlekken, geboorteplekken, tatoeages of andere littekens.


Wat zijn de kosten van het camouflage therapietraject?

Intake afspraak gratis
Kosten 1e behandeling € 75,-
Kosten 2e behandeling  € 75,-
Kosten 3e behandeling € 60,-
Producten (afhankelijk van benodigde camouflage producten)

Vergoeding door zorgverzekeraar voor Camouflage therapie

Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten van Camouflage therapie. De kosten worden niet vergoed uit het basispakket maar uit de aanvullende verzekeringen. Dit gaat dus niet ten koste van het eigen risico. Controleer wel goed of de behandeling vergoed wordt door de gespecialiseerde schoonheidsspecialiste.

In de meeste gevallen is er een verwijsbrief van een (huis)arts nodig voordat men de camouflage behandeling vergoed krijgt. Informatie over de vergoeding is terug te vinden in uw polisvoorwaarden. Let op dit kan echter alleen bij schoonheidsspecialisten met de specialisatie camouflage welke ook geregistreerd zijn. Schoonheidssalon Bella Bellezza heeft deze specialisatie. De specialisatie is geregistreerd bij de Anbos en in het Skin register.


Meest voorkomende huidaandoeningen waarbij camouflagetherapie wordt toegepast: 


Hyperpigmentatie:  pigmentstoornissen waarbij er te veel pigment in de huid aanwezig is.

Littekens
Pigmentvlekken
Zwangerschapsmasker/melasma

Hypopigmentatie: pigmentstoornissen waarbij er te weinig pigment in de huid aanwezig is.

Littekens
Vitiligo

V aatafwijkingen: huidaandoeningen waarbij een rode verkleuring zichtbaar is.

Wijnvlekken/naevus flammeus
Rosacea
Couperose/teleangiëctastieën
Spataderen

Overig:
Brandwonden
Tatoeages