Acne behandeling  I Acne behandeltraject

De acne behandelingen zijn erop gericht om de acne zo snel mogelijk onder controle te krijgen en zoals u zult begrijpen heeft 1 losse behandeling geen effect. Aangezien elke huid anders is worden de acne behandelingen op maat samengesteld en voor het beste resultaat dient er naast behandelingen ook thuis behandeld te worden met de juiste producten en wordt gekeken naar de juiste voeding. Kortom: een samenwerking tussen salonbehandelingen en thuis producten geven het beste resul​taat.

Vergoeding door zorgverzekeraar voor acne behandelingen

Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten van een acne behandeling en/of acne litteken behandeling. De kosten worden niet vergoed uit het basispakket maar uit de aanvullende verzekeringen. Dit gaat dus niet ten koste van het eigen risico. Controleer wel goed of de behandeling vergoed wordt door de gespecialiseerde schoonheidsspecialiste.

In de meeste gevallen is er een verwijsbrief van een (huis)arts nodig voordat men de acne behandeling vergoed krijgt. Informatie over de vergoeding is terug te vinden in uw polisvoorwaarden.
  Let op  dit kan echter alleen bij schoonheidsspecialisten met de specialisatie acne welke ook geregistreerd zijn.  Schoonheidssalon Bella Bellezza heeft deze specialisatie. De specialisatie staat geregistreerd bij de Anbos en in het Skin register.


Welke behandelingen zijn er voor acne?

We starten de behandelingen met een intake - huidanalyse - verwachtingspatroon - advies voor thuisproducten en gebruik.

Basis acne behandeling: Reinigende behandelingen incl. het verwijderen van puistjes, mee-eters en pukkels.

Aanvullende acne behandelingen:

• Peeling behandelingen

• Needling behandelingen
                     
Voor wie is het acne behandeltraject?

Volwassenen en pubers met puistjes, pukkels, mee-eters of acne in lichte tot ernstige mate.

Wat zijn de kosten van het acne behandeltraject?


• Intake afspraak gratis
• Basis acne behandelingen vanaf € 45,00 (30 minuten)
• Vervolgbehandelingen vanaf € 69,00 (60 minuten)
• Producten (afhankelijk van advies)

Wat is acne?

Acne is een chronisch ontstekingsproces van het haarfollikel-talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door hormonale factoren. De talgklieren zijn gevoelig voor het stimulerend hormoon. Met als gevolg een sterke toename van de talgproductie. Als er teveel talg wordt afgescheiden, kan het zich ophopen en raakt de porie verstopt. De talgophoping/ verstopping wordt nog versterkt door toegenomen verhoorning van de porie en de verminderde loslating van de hoorncellen waardoor er een verdikte substantie ontstaat van talg en hoorncellen. Daarnaast bevinden zich in de talgklieren bacteriën die zich snel kunnen vermenigvuldigen. De bacteriën zetten talg om in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren wordt de wand van de talgfollikel beschadigd. De irriterende stoffen komen in het aangrenzende weefsel terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels (papels) en puistjes (pustels).

    Foto genomen voor eerste behandeling

Behandelingen in salon en thuis gebruik NIMUE producten
 Cleansing gel
  Conditioner
  Moisturiser Lite (overdag)
  Purifier (s'nachts)

Foto genomen na 3 maanden  

  Gebruik 2 keer per week active lotion
 ​Gebruik 2 keer per week exfoliating Enzyme